Elämän Mittainen Matka

Cambridge Ohjelma

Cambridge Ohjelma on Britanniassa kehitetty ohjelma laihdutukseen ja painonhallintaan. Se perustuu vähäenergisiin ateriankorvikkeisiin, oivalluksien kautta oppimiseen ja uusien elintapojen harjoitteluun valmennuksessa. Ateriankorvikkeiden osuus ruokavaliosta riippuu siitä, millä ohjelman tasolla ollaan ja kuinka paljon painoa on pudotettavana. Tasolla 1 nautitaan pelkkiä ateriankorvikkeita, tasoilla 2-6 nautitaan myös tavallista ruokaa. Tasot 1 ja 2 kuuluvat ns. ENEDiin.

Tavoitteena on siirtyä laihdutuksesta kohti virallisten ravitsemussuositusten mukaista ruokailua. Tämä tapahtuu yllä mainitun taso-ohjelman avulla, jossa ruokailun eri osia harjoitellaan valmentajan opastuksella laihdutuksen edetessä. Laihdutuksessa on apuna koulutettu Cambridge Valmentaja, joka antaa ohjausta niin yksilöille kuin ryhmillekin. Monella valmentajalla on henkilökohtaista kokemusta ylipainosta ja kaikilla valmentajilla on niin teoria- kuin käytännön tieto painonhallinnasta.

Ohjelman hinta riippuu muun muassa tasosta. Ateriankorvikkeet maksavat 62-82 euroa viikossa, ja valmennuskäynnin hinta on 12-25 euroa. Erillistä jäsenyys- tai kuukausimaksua ei ole. Koulutettuja valmentajia löytyy useilta kymmeniltä paikkakunnilta eri puolilta maata. Cambridge on ollut Suomessa vuodesta 2003.

Laihtuminen Cambridge Ohjelmalla on nopeaa, miellyttävää ja tuloksellista. Laihtumisvauhti on noin 1,5 kiloa viikossa edellyttäen, että ylipainoa on.

Tutustu Cambridge Ohjelmaan tarkemmin »